Buy professional website templates for an affordable price and sign up with the best web host.

Podvodni lov: užitek, sproščanje in rekreacija

Če je tekmovanje v potapljanju na dah bolj v modi med tistimi, živečimi na celini, pa je na Obali med tistimi, ki se potapljajo na dah, bolj popularen podvodni ribolov. Vsako leto tudi priredijo državno prvenstvo v podvodnem ribolovu, ki poteka v treh etapah, letos bo prva v Kopru, druga na Malem Lošinju in tretja v Piranu.

podvodni-ribolov

Obalni podvodni lovci ribe najraje lovijo pozimi, ko se njihovi prijatelji s celine v bazenih pripravljajo na tekmovanja v potapljanju na dah, zato tudi nimajo rekordnih dosežkov v tej panogi. Pomembnejši jim je ulov rib, v katerem tudi tekmujejo na vsakoletnem državnem prvenstvu. To se bo letos začelo 10. maja v Kopru, ko bo potekala prva etapa v organizaciji RČD Porporella.

 

"Podvodni ribolov je zame v prvi vrsti užitek, poleg tega pa še način sproščanja in rekreacija s čudovitimi stranskimi učinki – odličnimi večerjami v družbi družine in prijateljev z morskimi specialitetami na mizi," pravi podvodni lovec Sašo Moškon. Zdaj, ko se je morje začelo segrevati, ribe pridejo tudi bližje obali, medtem ko sicer podvodni ribiči s čolni odplujejo tudi 2 milji proti odprtemu morju. Ker je slovensko morje polno mulja, razen skalnatega predela med Fieso in Pacugom ter ob piranski punti, polovica slovenske obale pa je prepovedana za lovljenje, se ribiči pogosto na lov odpravijo k različnim potopljenim predmetom. Pri Bernardinu je denimo v morju potopljeno letalo, pa katrca, pri Izoli ladja, v Kopru clio in kontejner, ki je padel z ene od bark, namenjene v koprsko pristanišče. Ti so priročno skrivališče za ribe, zato pa tudi idealno območje za ulov. Ribiči iz vode sicer lahko potegnejo največ 5 kilogramov rib na dan.

Eva Branc, foto: Sašo Moškon

 

 

sponzorji
vzdrževanje spletnega mesta ::: modronebo.net

Piškotke uporabljamo pri registraciji in prijavi uporabnikov, pri uporabi kontaktnih obrazcev ter na forumu. Za več podrobnosti kliknite sem.

Seznanjen sem z uporabo piškotkov.